- 35 dkg teljes kiőrlésű kukutyini tönköly liszt
- 15 dkg finomliszt
- 1/2 cs sütőpor
- 1 csapott ek. só
- 1 kis pohár tejföl (175 gr)
töltelék:
- 25 dkg puha vaj
- 30 dkg reszelt kakukkfüves kecskesajt (saját)
Első lépésként összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, amit azután 4 gombócra osztunk, és elnyújtjuk 2 mm-es téglalapokká. Majd kikeverjük a vajat a kecskesajttal, rákenjük a téglalapokra, és feltekerjük őket a hosszabbik oldalukon, így kapunk 4 kígyót.
Ezután zsupsz be a hűtőbe egy éjszakára, vagy pár órára, így lesz könnyen szelhető. A hűtőből kivéve 3-5 mm-es korongokra vágjuk, mehetnek is a tepsibe 180 fokos sütőbe, 15-20 percre, hogy ropogósra süljenek. Némelyikre szórtam egy kis kukoricadarát is, hogy legyen benne valami kukoricás. :) Időszűkében ennyire futotta.
Próbáljátok ki kedvenc sajtotokkal, fűszereitekkel! Következő alkalommal fokhagymásan is elkészítem majd.
Jó étvágyat hozzá! Vigyetek magatokkal egy nagy adagot az útvesztős kalandozásra, ha elvesznétek jól fog jönni. Még augusztus 11-ig látogathatjátok meg a Kiszombori Kukorica Útvesztőt szombaton szuper kiegészítő programokkal is várnak benneteket!